.
Maureen Vanherberghen in Familie
vrijdag 14 april 2023

Maureen Vanherberghen: “Het leeft op straat”

Ze moet een moord onderzoeken

In ‘Familie’ gaat Maureen Vanherberghen als inspecteur Marlies op zoek naar de moordenaar van Koen Peyskens, tot voor kort gespeeld door haar partner Sieg De Doncker.

Het lichaam van Koen is ondertussen gevonden, maar iets aan de hele zaak lijkt niet te kloppen. Dus de taak van inspecteur Marlies zit er nog niet volledig op.

“Zullen Veronique en Lars opdraaien voor zijn dood? Het houdt de fans bezig”, vertelt Maureen in Story. “Op straat voel ik dat het leeft. Ik krijg veel vragen, maar zwijg als een graf.”

Als inspecteur heeft Maureen een erg strenge en serieuze rol. Zo is Maureen in het dagelijkse leven helemaal niet. Als het moet, dan wel, maar anders heeft ze het liever een beetje zotter.

“Ik ben vrolijk en positief. Voor mijn rol in ‘Familie’ heb ik me een beetje laten inspireren door Saga Noren, het hoofdpersonage uit de Zweeds-Deense serie ‘The Bridge’. Zij denkt ook vaak in zichzelf om te anticiperen op een volgende zet en observeert haar omgeving in stilte. En met die mysterieuze blik laat Marlies in het midden wie ze doorheeft en wat ze al weet.”