.
Matteo Simoni
maandag 2 oktober 2023

Matteo Simoni: “Ik zou vechten voor de goeie zaak”

Maar niet op de voorgrond

Matteo Simoni schittert dezer dagen samen met één van zijn beste vrienden Stef Aerts in de oorlogsfilm ‘Wil’. Matteo speelt Lode een personage dat kiest voor de kant van het verzet terwijl hij ook jacht moet maken op de joden voor zijn job.

“Ik ben een stillere activist dan Lode, die vooraan staat en de kogels opvangt. Zet mij maar in het midden, op een veilige afstand. Ik zou wel degelijk vechten voor de goeie zaak, maar eerder vanop de achtergrond. Als acteur wil ik graag zo neutraal mogelijk blijven. Ik wil niet te veel prijsgeven over mezelf, omdat ik schrik heb dat j je dan niet meer kan verkassen op het scherm”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Voor de film moest Matteo zich enorm inleven in een situatie van oorlog. En dat is toch iets wat Matteo gelukkig nog nooit heeft moeten meemaken.

“Ik zou wel kunnen leven in een oorlogssituatie. Ik heb een sterk vel, ik kan veel aan. Of ik een oorlog zou overleven, weet ik niet, maar ik weet wat dat een mens over voldoende veerkracht beschikt wanneer de dood plots voor de deur staat.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni