.
Matteo Simoni
vrijdag 29 september 2023

Matteo Simoni: ”Ik daag mezelf continu uit”

Ook al is het niet altijd oké

We kunnen weer naar de cinema voor een ijzersterke film die nu al op veel lof kan rekenen. In ‘Wil’ zien we onder andere Matteo Simoni in de hoofdrol en ook hij is vol lof over de film.

“Als voorbereiding heb ik natuurlijk het boek van Olyslaegers gelezen en ook ‘1942, het jaar van de Silte’ van Herman Van Goethem. Een beklemmende kroniek van het dagelijkse leven in het bezette Antwerpen, tijdens een kantelpunt van de Tweede Wereldoorlog. Het was namelijk niet gemakkelijk om aan deze film te beginnen. Ik heb nooit in een oorlogssituatie gezeten, ik weet niet wat het is om met een voortdurende angst te moeten leven”, vertelt Matteo in Het Laatste Nieuws.

Matteo kruipt in de huid van hulpagent Ludo die mee jacht moet maken op de joden. Het personage Wil (gespeeld door Stef Aerts) twijfelt heel erg tussen wat goed is en wat slecht is. Hij weet niet of hij nu zijn job als agent moet uitoefenen of toch de kant van het verzet moet kiezen.

“De film gaat over dat grijze gebied daartussen. Je bent jong en op zoek naar jezelf. Maar in tijden van oorlog is die zoektocht nog veel complexer. Ik heb in mijn jeugd eveneens van alles geprobeerd, ook dingen waarvan ik wist: ’t is niet oké. Ik daagde mezelf en het leven continu uit.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni