.
Matteo Simoni
zaterdag 25 juni 2022

Matteo Simoni heeft rol in buitenlandse serie op Disney+

Heel binnenkort te zien

Belgen in het buitenland, het lijkt wel een succesverhaal. Nadat Adil El Arbi en Bilall Fallah de nieuwste Marvelreeks mochten inblikken, heeft nu ook Matteo Simoni een mooie kans geregen. Hij krijgt een rol in seizoen 3 van ‘Atlanta’, de populaire reeks op Disney+.

In de reeks mag hij samenspelen met hoofdrolspeler Donald Glover, wereldberoemd als Childish Gambino. En dat allemaal door simpelweg een auditiefilmpje te sturen naar een Amsterdams castingbureau.

“Voor ‘Atlanta’ werden er opnames gemaakt in Amsterdam, in en rond Paradiso, de Amsterdamse concertzaal. In het derde seizoen gaat de rapper Paper Bio op tournee in Europa. In elke aflevering zit hij in een andere stad. Ik speel de Belgische stagemanager die in Paradiso de boel in goede banen moet leiden”, legt Matteo uit in Humo.

In de aflevering staan Sinterklaas en Zwarte Piet centraal. Een traditie waarmee ze in Amerika niet zo vertrouwd zijn en die ze nu onder de loep lijken te nemen.

“Atlanta stelt vragen die wij zelf al jaren aan het stellen zijn. We hebben naar mijn gevoel al grote stappen in de goede richting gezet, door de sinterklaastraditie aan te passen zonder ze compleet overboord te gooien. Ik denk dat deze aflevering tien jaar geleden meer zou binnengekomen zijn. Ik kan me alleszins niet voorstellen dat Paradiso anno 2022 zou vol staan met mensen in blackface.”

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni