.
Matteo Simoni
dinsdag 26 september 2023

Matteo Simoni: “Er schuilt een grote donkerte in”

Hij is te zien in ‘Wil’

Enkele dagen geleden vond de première van ‘Wil’ plaats. Het is een nieuwe film die zich afspeelt in WO II en waarin Matteo Simoni te zien is. Hij kruipt in de huid van de jonge hulpagent Lode. Zij personage maakt jacht op de Joden en is actief in het verzet.

De regisseur van dienst is Tim Mielants, een regisseur met wie Matteo al een aantal keer graag wilde samenwerken, maar waarbij het nu pas gelukt is.

“Ik vind hem een groot talent en zijn fantasie is krankzinnig. In zijn regieaanwijzingen kan Tim heel megalomaan zijn, maar door zijn ervaring in het buitenland staat hij op de set met zo’n maturiteit en weet hij waar hij naartoe gaat”, vertelt Matteo in Het Laatste Nieuws.

Tim en Matteo hadden veel vertrouwen in elkaar en dat is belangrijk als je gaat samenwerken. Simoni vindt het heel erg bijzonder wat Tim met ‘Wil’ heeft gedaan.

“Enerzijds zou je dat een klassieke oorlogsprent kunnen noemen, maar anderzijds schuilt er een grote donkerte in zijn regiekeuzes. En dat tilt de film, los van het sterke scenario, de hoogte in.”

Bio van Matteo Simoni

Meer Over:

Matteo Simoni