.
Matteo Simoni
zaterdag 2 maart 2019

Matteo Simoni: “zij maakt van mij de gelukkigste mens ter wereld”

Matteo Simoni dolverliefd op Loredana.


Op professioneel gebied beleeft Matteo Simoni drukke en hectische tijden, maar op persoonlijk vlak heeft de acteur eindelijk rust gevonden in zijn relatie met Loredana. “Zij maakt van mij de gelukkigste mens ter wereld.”

Matteo Simoni is ondertussen 31 jaar en heeft sinds zijn dertigste het gevoel dat alles in zijn plooi valt. Ook op gebied van de liefde, onthult de acteur in Story. “Zij geeft structuur aan mijn leven,” vertelt Matteo Simoni over Loredana. “Ik geniet ook meer van mijn werk, omdat ik beter dan ooit weet wat ik wel en niet wil.” En de acteur weer ook duidelijk wat hij absoluut níet wil. “Als mezelf op tv komen,” is iets wat Matteo Simoni niet ziet zitten. “Daarom gebeurt dat ook zo zelden,” geeft hij toe. “Ik vind dat je als acteur een zweem van mysterie moet behouden,” en daar heeft Simoni een duidelijke reden toe. Hoe ik echt stap, lach, ween: dat moeten mensen niet weten, anders raken ze je ook sneller beu. En ik wil graag acteren tot mijn tachtigste,” klinkt bij Matteo Simoni in Story.

Matteo Simoni is een echt sekssymbool maar met zijn imago is de acteur helemaal niet bezig. “Als acteur wil ik vooral verhalen vertellen en mensen ontroeren.” Matteo Simoni vindt trouwens dat hij al vaker niét een sekssymbool heeft vertolkt dan wél. Enkel in Trio en Callboys speelt hij die rol, maar de acteur weet waarom hij het doet. “Nu kan het nog, hé. Op mijn vijftigste moet ik niet meer uit de kleren gaan,” lacht Simoni in Story. Althans niet voor een rol, misschien wel nog voor zijn Loredana…?

“Loredana maakt van mij de gelukkigste mens ter wereld,” klinkt het bij Matteo Simoni. Maar dat ze allebei veel tijd in het buitenland spenderen maakt het er niet makkelijker op. “We moeten onze agenda’s echt bewust op elkaar afstemmen,” weet Matteo Simoni. Loredana zit als modeontwerpster immers ook vaak in het buitenland voor haar werk. “Maar er is veel respect, geduld en mildheid tussen ons,” aldus Matteo Simoni in Story. En ondanks al die vrouwelijke aandacht voor de acteur is Loredana is niet jaloers. “Zij is niet jaloers, eigenlijk ben ik sneller jaloers,” geeft de acteur toe. “Maar het blijft gezond, hoor, het betekent alleen maar dat ik van haar hou,” voegt hij er snel aan toe.

Een huwelijk staat echter nog niet op de planning. “Ik heb haar nog niet ten huwelijk gevraagd, maar op een dag zal dat zeker gebeuren,” is Matteo Simoni zeker van zijn stuk. En nadien snel kindjes? Zowel Matteo Simoni als Loredana geven toe dat ze een duidelijke kinderwens hebben, maar momenteel streven ze nog te veel hun professionele dromen na om al aan kindjes te denken, aldus de acteur in Story.