.
Mathieu Terryn
maandag 31 oktober 2022

Mathieu Terryn: “Dat parcours is gewoon niet voor jou”

Daar zijn ze niet naar op zoek

Heel wat beginnende zangeres en zangeressen dromen er in Vlaanderen van om een keertje ‘The Voice Van Vlaanderen’ te winnen. De zangwedstrijd heeft er al een aantal seizoenen opzitten en heeft al heel wat winnaars gekend. Maar ook heel wat verliezers.

“In mijn team zaten veel kandidaten van wie ik dacht: ‘Dit parcours is niet voor jou, maar doe na je eliminatie vooral verder. Blijf maar raar.’ Je bent in ‘The Voice’ uiteindelijk op zoek naar de meest allround stem, niet naar de stemmen die net over het randje gaan. Ook al zijn die vaak interessanter”, geeft coach Mathieu Terryn toe in Humo.

Wanneer je aan ‘The Voice’ deelneemt weet je op voorhand dat je iets meer de commerciële weg zal worden op gestuurd, dan dat je je eigen pad kan bewandelen. Al vinden coaches Jan Paternoster en Mathieu Terryn niet dat ‘te commercieel’ nog van toepassing is in 2022.

“Met Bazart hebben we vorig jaar een plaats uitgebracht, één verhaal, een gebundeld pakket songs. Maar eigenlijk is dat commercieel gezien niet meer ‘the way to go.’ Je zit drie jaar in de studio, brengt twee singles uit, en bij de derde ben je oud nieuws.”

En dat vind de zanger wel erg jammer. Maar artiesten kunnen er nie om heen dat dit het is, de dag van vandaag. “Je wordt verplicht om na te denken over andere manieren om je muziek in de markt te zetten.”