.
Mathias Coppens
zondag 10 december 2023

Mathias Coppens: “We hadden toch wat overtuigingskracht nodig”

Ze lieten hun erf niet graag achter

Toen Mathias Coppens en zijn team gingen brainstormen voor ‘Boer Coppens’ was het de bedoeling dat de boeren zo’n 10 dagen op reis zouden gaan. Helaas zonder succes, want geen enkele boer wou ver van zijn boerderij zijn.

“We kozen dan voor een citytrip van 3 dagen. En mits wat overtuigingskracht waren ze er toch van overtuigd dat ik de boerderij mocht overnemen. Weet je, er is vaak een buur of familielid die dichtbij woont, aan wie je hulp in nood kan vragen. Toen ­Dieter Coppens kwam, was er een schaap aan het bevallen, maar dat ging mis. Op dat moment was er evenwel geen tijd om iemand te bellen. Dus we moesten het zelf oplossen. Dat was heel spannend”, zegt Mathias in Het Nieuwsblad.

Coppens heeft wel wat ervaring met de boerenstiel. Hij is zelf een hobbyboer en is er vaak mee bezig in zijn vrije tijd.

“Laten we de échte ­hobbyboeren niet boos maken. Want ik heb een tractor, ik heb een aspergeveld, koeien en paarden. In mijn hoofd kan ik in het weekend hobbyboer spelen. Maar als ik een vraag heb, moet ik die stellen aan de buren die echte boeren zijn.”

Bio van Mathias Coppens

Meer Over:

Mathias Coppens