.
News Image

Martine Tanghe, Tomas De Soete en Freek Braeckman presenteren speciale Café Corsari

Donderdag Café Corsari-special over Haiyan 21-21

Op vrijdag 15 november brengt Eén een extra Café Corsari in het teken van Haiyan 21-21, de solidariteitscampagne voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. In Café Corsari – Haiyan 21-21 krijgen presentatoren Tomas De Soete en Freek Braeckman voor de
gelegenheid journaalanker Martine Tanghe aan hun zijde. Ze luisteren naar de verhalen van mensen die getroffen werden door de ramp en hebben aandacht voor de hulpverlening en solidariteitsinitiatieven.
Tomas De Soete en Freek Braeckman presenteren Café Corsari – Haiyan 21-21 voor de gelegenheid samen met de leading lady van Het journaal, Martine Tanghe. Ze luisteren naar getuigenissen van getroffen mensen, spreken met VRT-reporters ter plaatse en hebben ook aandacht voor de hulpverlening en de initiatieven die genomen worden om de Filipijnse bevolking te steunen. Daarnaast is er muziek van Bart Peeters, in een speciale samenwerking.

Met de Café Corsari-special vraagt Eén aandacht voor de meer dan elf miljoen Filipijnen – waarvan veertig procent kinderen – die getroffen werden door de tyfoon Haiyan, die vrijdag over de Filipijnen raasde. Het was een van de ergste orkanen ooit geregistreerd, met een dramatische impact op de bevolking. De actie Haiyan 21-21 wil financiële middelen inzamelen om noodhulp te kunnen bieden.