.
Martine Tanghe
donderdag 20 juli 2023

Martine Tanghe ontvangt ereteken van de koning

Hij is een grote fan van haar

Op 20 juli, de dag voor de nationale feestdag is opnieuw een lijst verschenen van Belgen die een adellijke titel of ereteken krijgen. En op die lijst staat dit jaar een toch wel erg bekende naam.

Niemand minder dan Martine Tanghe mag binnenkort een ereteken in ontvangst nemen omwille van haar inzet voor het ‘helder en correct’ gebruik van de Nederlandse taal.

Filip is altijd een grote fan geweest van Martine Tanghe en overlaadde haar tijdens een ontmoeting zelfs met complimentjes. “U hebt zo’n mooie carrière, u bent een voorbeeld voor veel jonge mensen.”

En nu vond Filip het dus gepast om haar nu het ereteken van Commandeur in de Kroonorde toe te kennen.

“Haar engagement ibj de verdediging van de Nederlandse taal blijkt ook uit haar jarenlange inzet bij het Groot Dictee der Nederlandse taal. Ze blijft zich inzetten voor de standaardtaal door onder meer op te treden als juryvoorzitter bij de nieuwe Vlaamse literaire prijs voor kinder- en jeugdliteratuur en door mee te werken aan theatervoorstellingen”, lezen we in Het Laatste Nieuws.

Martine wordt toegevoegd aan een lijstje met namen als Annemie Struyf, Gaston Berghmans, Charlez Aznavour en Paula Sémer.

Bio van Martine Tanghe

Meer Over:

Martine Tanghe