.
Martine Tanghe
vrijdag 26 augustus 2022

Martine Tanghe: “Ik heb dat nog nooit echt gedaan”

Maar eerst nog even genieten

Vanaf 4 september kan iedereen die Martine Tanghe gemist heeft terecht bij ‘Morris’. ‘Morris’ is een muzikale theaterproductie waar Martine samen met muzikanten van het ‘Oxalys Ensemble’ een intiem vertelconcert naar het podium brengen.

“Het is zeker geen toneelstuk. Het is echt een muzikale vertelling: ik lees voor, Oxalys speelt muziek. Eigenlijk ben ik al verteller een van de instrumenten. Net zoals Stefaan Degand, die een paar jaar geleden samen met Oxalys Peter en de Wolf tot leven bracht”, vertelt ze in De Morgen.

Voor Martine is verhalen vertellen niet onbekend. Ze deed het al heel wat jaren, hetzij in een iets minder professionele context. Zo las ze heel dikwijls voor aan haar kinderen en nu ook aan haar kinderen.

“Een paar weken geleden las ik in de kleuterklas van Max, mijn kleinzoon ‘Een zee van liefde’ van Pieter Gaudesaboos voor. Verder heb ik nog nooit echt voor een publiek meegelezen, tenzij je mijn ankerjaren meetelt, natuurlijk.”

Maar voordat ze met ‘Morris’ van start gaat, geniet Martine nog even van de rust. En dat doet ze het liefst buiten. “Ik ben een buitenmens geworden. Vandaag is het warm, maar ook als het koud is of regent, leef ik grotendeels buiten. In de frisse lucht kom ik makkelijker tot rust. Een mens is niet gemaakt om binnen te zitten.”

Bio van Martine Tanghe

Meer Over:

Martine Tanghe