.
Martine Tanghe
zondag 4 september 2022

Martine Tanghe geeft update: “Zo gaat het nu met mij”

"Ik miste mijn werk'

Anderhalf jaar, zolang is het geleden dat Martine Tanghe op pensioen ging bij de VRT. En daar heersen nog altijd wel wat misverstanden rond.

“Ik heb er, in tegenstelling tot wat hier en daar te lezen was, niet zelf voor gekozen om met pensioen te gaan. Vijfenzestigjarige VRT-medewerkers worden verplicht om te stoppen met werken. Ook al zijn sommige onder hen nog zo gretig als een Engelse volbloed die voor het eerst de renbaan van Ascot in het vizier krijgt”, lacht Martine in De Morgen.

Na al die jaren ‘Het Journaal’ vaarwel zeggen, het was niet het leukste moment uit haar leven. Maar gelukkig voor Martine heeft ze geen last gehad van het zwarte gat.

“De eerste maanden heb ik mijn werk echt gemist. Het gebeurde geregeld dat ik naar ‘Het Journaal’ zat te kijken en dacht: ik wou dat ik daar zat. Maar dat is ondertussen verleden tijd. Ik heb mijn werk losgelaten. En dat is makkelijker gegaan dan gedacht.”

De dagen vliegen voorbij voor Martine en ze heeft haar handen vol met heel wat leuke zaken. “Ik breng veel tijd door met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik werk met plezier in de tuin en straks ga ik met ‘Morris’ op tournee. Ik heb me nog geen seconde verveeld.”

Bio van Martine Tanghe

Meer Over:

Martine Tanghe