.
Martine Prenen
zaterdag 8 april 2023

Martine Prenen: “Het is zwaar om hen zo te zien” 

 Ze staat altijd voor hen klaar 

Rosa, de mama van Martine Prenen heeft geluk met een dochter als die van haar. Sinds ze moet revalideren van enkele operaties staan Martine en haar gezin altijd voor haar klaar. Rosa vindt het moeilijk om hulp te vragen, maar gelukkig weet Martine perfect wat haar moeder nodig heeft.

“Ik snap niet waarom je het zo moeilijk vindt om hulp te vragen. Hulp vragen wil niet zeggen dat je zwak bent. Mensen voelen zich juist vereerd: ‘Leuk, jij ziet mij in staat om jou te helpen. Mocht het later nodig zijn, dan zal ik zeker hulp vragen aan mijn kinderen”, zegt Martine in Dag Allemaal.

Martine werkt nog altijd fulltime en soms is de zorg van haar mama in combinatie met werken een kleine puzzel.

“Maar ondanks dat het niet eenvoudig is, vind ik het niet lastig. Ik zal mijn ouders altijd liefdevol ondersteunen. Al blijft het moeilijk om ze te zien sukkelen met hun gezondheid.”

Ook de papa van Martine sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Hij heeft een openhartoperatie achter de rug en kampt met de ziekte van Menière. “Het is zwaar om hen zo te zien. Als je ouders ouder worden, hou je er rekening mee dat er iets ergs kan gebeuren. Als ’s avonds mijn telefoon gaat, staat mijn hart even stil.”