.
Martine Prenen
zaterdag 2 maart 2024

Martine Prenen: “Het is je ergste vijand”

Het is nergens voor nodig

Martine Prenen droomde er altijd van om professionele ballerina te worden. Die droom heeft ze helaas nooit kunnen waarmaken. Model worden daarentegen, dat is haar wel gelukt.

“Ik pendelde veel tussen België en Nederland. Niet altijd even makkelijk, want op mijn negentiende werd ik mama van Joëlle. Nadat mijn relatie met de papa van Joëlle stukliep, ging ik weer bij mijn ouders wonen. Gelukkig hielpen zij me om voor haar te zorgen”, zegt Martine in Primo.

Toen haar relatie op de klippen liep, kon ze niet terecht bij een therapeut om erover te praten. Gelukkig waren er haar ouders. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde.

“Mijn mama - die mijn grote voorbeeld is, maar die bikkelhard is geworden na een training als professionele danseres - zei trouwens altijd dat ik de lat hoog moest leggen. En dat deed ik ook. Pas jaren later heb ik beseft dat dat niet goed is. Je wordt alleen maar kwaad en gefrustreerd als je het dan net niet haalt. Perfectionisme is een gigantische valkuil. Nergens voor nodig, het is je ergste vijand. Maar als je jong bent, besef je dat niet. Gelukkig leerde ik van mijn ouders ook de liefde voor muziek, kunst en vrolijkheid.”