.
News Image

Martin Heylen naar de boerenfamilie die hem eerst niet binnenliet

Opnieuw schitterende tv met Martin Heylen.
In de derde aflevering van Zelfde deur, 20 jaar later verrast Martin Heylen met nieuwsgierige blik enkele Vlamingen, twintig jaar nadat hij al bij hen langsging in Man bijt hond. Wat is er in al die jaren veranderd, of net hetzelfde gebleven? Martin klopt opnieuw aan bij de afgelegen boerderij in Vossenhol, waar hij eerst niet binnen werd gelaten maar waar hij nadien samen met de familie van een warme en gezellige maaltijd genoot. Martin trekt ook naar Overpelt, Aarschot, Beervelde, Zoutleeuw en Antwerpen. Wie doet daar voor hem de deur open?

De looks, de stem, de wil
In Overpelt (Limburg) liet een jonge vrouw in een zwierige zomerjurk zich van haar beste kant zien. Ze speelde piano en zong daarbij zo mooi dat Martin zich afvraagt wat ze de voorbije 20 jaar met haar talent heeft gedaan. Ze had namelijk alles in zich om een beroemde zangeres te worden: de looks, de stem, de wil. Ze wilde ook dat haar dochtertje later piano leerde spelen. Zijn de talenten van moeder en dochter ontdekt?

Vrolijke Johan uit Zoutleeuw
Johan was een vrolijke man die graag op café zat met vrienden. Hij had een vaste plek in zijn stamkroeg, het was z’n tweede thuis. 20 jaar later vindt Martin Johan niet meteen terug.

Een huwelijk van 53 jaar
Annie en Frans, een dokwerker, woonden in een appartement aan de Scheldekaaien (Antwerpen). Het blok waarin ze woonden bestond toen uit sociale flats. Annie en Frans wilden niets liever dan in hun appartement te blijven wonen en samen van het uitzicht op de stroom te genieten. De voorbije jaren is de buurt aan de Scheldenkaaien opgewaardeerd, met hoge appartementblokken waaraan een stevig prijskaartje hangt. Annie en Frans zijn 53 jaar getrouwd. Hoe gaat hun leven er nu aan toe?

Een gezellige boerenfamilie
Op een afgelegen boerderij in Vossenhol (Oost-Vlaanderen) liet de boerin Martin niet binnen. Haar wantrouwen tegenover de filmploeg was groot. Van haar man mocht Martin wel met de tractor meerijden. Hij vertelde over zijn grote familie: ze hadden wel 17 kleinkinderen. Uiteindelijk mocht Martin toch mee aan tafel schuiven. 20 jaar later staat Martin opnieuw voor de boerderij, die leeg blijkt te zijn. Maar dan ontdekt Martin een mooi verhaal over liefde voor het land en de dieren, over de generaties heen.

Lut, dochter van Joos Florquin
Lut uit Beervelde (Oost-Vlaanderen) is de dochter van een van de eerste BV’s, Joos Florquin, taalspecialist die de Vlamingen ABN leerde praten. Sindsdien zijn er honderden BV’s bijgekomen en zijn er al veel vergeten. Maar Lut is trots op haar vader en eert hem.

Ook elders ontmoette Martin toevallig mensen die een link hadden met een Bekende Vlaming, zoals de ouders van Miguel Wiels. Het leven en de carrière van hun zoon hebben sindsdien een hoge vlucht genomen: Miguel is beroemder dan ooit.

Zelfde deur, 20 jaar later: 20 september om 20.40 uur op Eén.