.
Martin Heylen
donderdag 10 november 2022

Martin Heylen: “Jammer dat de media dat zo opklopt”

Ze komen goed overeen

Je familie terugvinden die je al jaren niet meer hebt gezien of waar je zelf het bestaan niet van wist, het overkwam Martin Heylen. Dankzij een passagierslijst van ‘Red Star Line’ ontdekte hij familiebanden in Amerika en ging hij naar hen op zoek.

En die vond hij. Heylen vindt het meer dan ooit belangrijk om die familiebanden nu aan te halen. Familie is altijd belangrijk geweest voor hem en kwam altijd op de eerste plaats. “Maar ik vind de verstandhouding met mensen met wie je een bloedband hebt nu nog belangrijker. Zo ben ik sowieso van plan om volgend jaar opnieuw naar Amerika te reizen, maar dan wel zonder cameraploeg.”

En ook de Amerikaanse familieleden van Martin willen Europa graag bezoeken. Martins deur staat wagenwijd open voor hen.

“Het voelt enorm dankbaar om er op ‘oude leeftijd’ plots familie bij te hebben. Ik maak nog geregeld nieuwe vrienden, maar nieuwe familieleden erbij krijgen? Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Je start haast automatisch met een emotionele voorsprong en er zijn minder drempels te nemen.”

Familie is het allerbelangrijkste wat er is in Martins leven, zo ook zijn broer Ivan Heylen. Zij zouden altijd een haat-liefdeverhouding hebben gehad. “Maar dat is onzin. Zowel Ivan en ik zaten daarmee verveeld dat dat zo is opgeklopt. Ivan is tien jaar ouder en heeft zijn eigen karakter. Hij is soms een oude grompot en zoals iedereen die die leeftijd bereikt, begint hij nog wat grumpyer te worden. Maar wat dan nog, hij is mijn broer hé!”

Bio van Martin Heylen

Meer Over:

Martin Heylen