.
Martin Heylen
dinsdag 4 oktober 2022

Martin Heylen: “Ik kende dat niet, een familiegevoel”

Hij ging op zoek naar zijn familie

‘Red Star Line’ mag dan wel de titel zijn van de nieuwe Studio 100 musical, Red Star Line heeft ook een grote betekenis voor Martin Heylen. Tot voor kort had hij een kleine familie bestaande uit zijn ouders, zijn jongere broer Ivan, wat neven en nichten en ooms en tantes.

Maar toen hij de passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg ontdekte de reporter dat zijn familie groter was dan hij had gedacht. Zijn grootouders maakten de oversteek naar de Verenigede Staten om er hun American Dream waar te maken.

Maar wat Martin o pdat moment niet wist is dat de broer en zus van zijn oma toen ook zijn mee verhuisd en wel in Amerika zijn gebleven. En die familieleden gaat hij nu opzoeken in ‘Uncle Martin’

“Een familiegevoel, dat kende ik niet. Ik miste nestwarmte in mijn jeugd. Mijn moeder had een café, vader was vrachtwagenchauffeur en de hele dag de baan op. Ik bleef wel regelmatig slapen bij een vriendje die wel een grote familie had. Daar werd ik warmte gewaar die ik thuis niet had”, bekent Heylen in Dag Allemaal.

Maar Martin is heel blij met zijn recent gevonden familie in de VS en er gaat voor hem een hele nieuwe wereld open. “Ineens heb ik familieleden met wie ik mail en WhatsApp-berichten stuur. Dat ik heb mogen kennismaken met mensen met wie ik het karakter en het uiterlijk deel, dat maakt mij gelukkig.”

Bio van Martin Heylen

Meer Over:

Martin Heylen