.
Martin Heylen
zaterdag 22 oktober 2022

Martin Heylen: “Het kostte mij bloed, zweet en tranen”

Je moet er wat voor over hebben

Als journalist is het niet altijd eenvoudig om zomaar medewerking te krijgen van iedereen. Niet iedereen staat te springen om te getuigen in een reportage of te vertellen over wat er allemaal is gebeurd.

Dat ondervindt ook Martin Heylen al enkele jaren. Hij zit 40 jaar in de journalistiek en moet al zijn hele leven lang mensen overtuigen en weerstand overwinnen.

“Toen ik de passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg en daar meteen een programma in zag, moest ik de mensen van Woestijnvis overtuigen om het te mogen maken, een ploeg rond mij verzamelen die erin geloofde en met mij wilde samenwerken, en ook de VRT moest er nog brood in zien”, zegt Martin Heylen in Dag Allemaal.

Wie dus dacht dat Martin met gemak mensen kan overtuigen om samen met hem een programma over iets te maken, heeft het dus mis. Het is niet omdat hij Martin Heylen is, dat iedereen meteen voor al zijn ideeën te vinden is.

“Het heeft mij bloed zweet en tranen gekost om alleen nog dingen te kunnen doen die mij boeien. Maar als je daar je brood mee wilt verdienen, moet je overtuigen, overtuigen, overtuigen. Dat eindigt pas wanneer een programma op televisie komt.”

Bio van Martin Heylen

Meer Over:

Martin Heylen