.
Martin Heylen
dinsdag 25 oktober 2022

Martin Heylen: “Daar ben ik mee geconfronteerd”

Hij vond zijn familie in Amerika

Het lijkt wel een sprookjesverhaal dat van Martin Heylen en zijn teruggevonden familie. De grootouders van Martin vertrokken honderd jaar geleden naar de VS met de Red Star Line, om na 8 jaar al terug te keren. Alleen de broer en zus van zijn oma bleven daar.

Toen hij de passagierslijst van de Red Star Line in handen kreeg ontdekte hij dat er nog tientallen familieleden van hem in Amerika woonden. Het begin van een heuse zoektocht naar de mensen die hij familie mag noemen.

Zijn verhaal wordt verteld in ‘Uncle Martin’, zijn meest persoonlijke reeks tot nu toe. “Ik heb de emotionele impact ervan onderschat. Om de één of andere reden heeft familie toch altijd een streepje voor. De kracht van een bloedband valt niet te onderschatten, besef ik nu”, vertelt Martin aan Primo.

Toen hij zijn familie terugvond in Amerika liet dat Martin niet onberoerd. Hij werd overmand door heel wat emoties en er kwamen meer herinneringen naar boven dan hij had durven denken.

“Als dorpsjongen moest ik leren mijn plan trekken. Mocht het nog eens oorlog worden, dan kan ik mezelf beredderen met wat ik geleerd had over overleven. Dat zijn skills die ik nu niet meer nodig heb, maar waarmee ik bij mijn familie in de VS opnieuw geconfronteerd werd. Ik heb meer dan eens met mijn mond vol tanden gestaan.”

Bio van Martin Heylen

Meer Over:

Martin Heylen