.
Marthe De Pillecyn
zaterdag 27 januari 2024

Marthe De Pillecyn (K3): “Dat ga je ons niet snel zien doen” 

Maar ze is wel trots op hem 

Marthe De Pillecyn en SInerjey Meyfroodt zijn al jarenlang een koppel en runnen nu ook een dansschool samen. Ze geven er samen les en voor de zwartharige K3 voelt het een beetje aan als thuiskomen. Hier kan ze even ontsnappen van het showbizzwereldje.

We zien Sinerjey en Marthe niet altijd vaak samen ergens verschijnen, hoewel ze zich niet echt als koppel lijken te verstoppen. Maar Sinerjey staat gewoon niet zo heel graag in de belangstelling.

“Samen poseren voor een foto ga je ons dus ook niet zien doen. Wat niet wegneemt dat ik héél trots ben op wat we hier vandaag doen. Dus laat mijn dansers maar shinen, en Marthe. Zij is trouwens veel beter in interviews geven”, zegt Sinerjey in Het Laatste Nieuws.

De twee hebben een nieuw project gelanceerd in hun dansstudio waarbij ze leerlingen van het eerste, tweede en derde middelbaar dans zullen aanbieden, binnen hun reguliere schoolopleiding. Zo kunnen ze een toekomst opbouwen als danser of docent.

“We wilden meer doen en bieden dan drie dansavonden per week. En als we iets willen, gaan we ervoor. We zijn beiden gepassioneerd.”

De basis voor het project vinden we al terug in Sinerjey’s jeugd. “Ik ging hier op deze campus naar school en kreeg turnles van meester Eli Peeters. Houtbewerking was niks voor mij en ik wilde vooral graag dansen. Maar dat kon toen niet op school, en daar brengen wij vandaag dus verandering in. De cirkel is rond. Volgend schooljaar gaan we van start.”