.
Marijn Devalck
zaterdag 20 november 2021

Marijn Devalck werd uit de klas gezet: “Hij wou mij geen lesgeven”

Hij werd weggepest van school

Marijn Devalck mag dan ondertussen wel een bekend acteur zijn geworden met grote rollen in 'FC De Kampioenen' of in het theater, zijn middelbare school afmaken, dat deed Marijn niet. En dat was te wijten aan het pestgedrag van enkele broeders op school.

“Het was vooral de Broeder-Directeur die een pik op me had en hij uitte dat op een gewelddadige en mentale manier. Een andere broeder-leraar, van wie algemeen was geweten dat hij een pedofiel was, wou mij zelfs geen lesgeven. Hij kwam binnen en ik moest buiten. Zo simpel was het. Zonder enige reden. Ik moest in de gang gaan staan. Ik heb er een tijd lang het beste proberen van maken. Ik ging in de tuin stekelbessen plukken en uitrusten onder een boom”, blikt Marijn in Primo terug op zijn schooltijd.

Het is en blijft een raadsel voor Marijn waarom hij zo werd behandeld. Al zou hij durven vermoeden dat hij misschien wat teveel in de krant kwam. “ In het lager onderwijs stuurde men mij naar zang- en voordrachtwedstrijden die ik won en dan kwam ik vaak met mijn foto in de krant. Eens in het middelbaar werden de uitnodigingen voor deelname me niet meer bezorgd.”

Bio van Marijn Devalck

Meer Over:

Marijn Devalck