.
Marijke Hofkens in Lisa - aflevering 97
vrijdag 10 december 2021

Marijke Hofkens is klaar om los te laten: “maar koken dat doen we nog voor het hele gezin”

Ze heeft een goede band met de meisjes

Ze was heel wat jaren te zien in 'Thuis', maar het afgelopen jaar fleurde actrice Marijke Hofkens onze schermen op als het personage Greet in de telenovelle 'Lisa'. De actrice is samen met acteur Bert Cosemans en samen hebben ze twee dochters Yorunn en Jitske. De meisjes hebben een leeftijd bereikt waarop ze zelfstandig door het leven gaan en waarop mama en papa de dochters meer en meer moeten loslaten.

“Yorunn gelooft het niet, maar ik heb haar al grotendeels losgelaten hoor. Maar zolang onze dochters nog thuis wonen, moeten ze nog rekening houden met ons. Al hebben we voor Yorunn sinds kort een kleine studio in ons huis, waar ze zich kan terugtrekken. Nu staat ze meer op eigen benen. Alleen koken doen wij nog voor het hele gezin”, lacht Marijke in Story?

In 'Lisa' speelt Marijke een heel erg moederlijke type. Een personage waar ze toch een beetje van zichzelf in herkent. “Ik vertroetel hen graag, maar ik ben niet zo bezorgd dat het voor hen verstikkend is. Ik vertrouw mijn dochters wel.”