.
News Image

Marieke ‘Wielemie’ Vervoort is overleden

Wielemie overleden op 40-jarige leeftijd.


Voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort is vandaag op 40-jarige leeftijd overleden. ‘Wielemie’ onderging euthanasie na een lange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte. Het is de stad Diest die het nieuws via twitter bekendmaakte.



Marieke Vervoort nam als rolstoelatlete twee keer deel aan de Paralympische Spelen. In 2012 won ze in Londen een gouden medaille op de 100 meter sprint en een zilveren medaille op de 200 meter. Vier jaar later haalde ze in Rio de Janeiro een zilveren medaille op de 400 meter en een bronzen medaille op de 100 meter.



Marieke Vervoort beroerde als Wielemie heel de wereld. Haar strijd tegen de zeldzame spierziekte vocht ze verbeten. Toch liet ze in interviews al meerdere malen vallen dat het alsmaar zwaarder werd en haar levenskwaliteit alsmaar achteruitging. De euthanasiepapieren waren al langer geregeld en ook schreef Marieke brieven voor na haar dood aan al haar dierbaren. Marieke Vervoort hoopt dat de mensen haar gaan herinneren als een vrolijke meid die met de vier wielen op de grond stond