.
Gert Verhulst, Marie Verhulst
dinsdag 24 mei 2022

Marie Verhulst: “Onze Vik kan soms nogal overdrijven, hé”

Voor Marie hoeft het allemaal niet zo zwartgallig te zijn

Aan alle mooie liedjes komt ooit een eind. Op de tonen van “Zwaai, zwaai”, een nummer dat zich overigens uitstekend leende voor dit afscheid, zei Gert Verhulst in april tijdens de laatste afscheidsshow voor de allerlaatste keer vaarwel aan zijn trouwe publiek én aan zijn trouwe viervoeter Samson.

De afscheidsshows met Gert werden door corona noodgedwongen twee jaar uitgesteld, maar in april was het dan toch definitief voorbij. Het doek viel over meer dan 30 jaar televisiegeschiedenis.

Marie Verhulst neemt het sindsdien volledig van hem over als baasje van 's lands bekendste hond. Ze vertelt in Story hoe het gezin Verhulst dat iconische moment beleefde.

Viktor, de broer van Marie en zoon van Gert, baarde met tranen in de ogen de toepasselijke woorden: “Vandaag begraven we een stuk van ons vader.”

Voor Marie hoeft het allemaal niet zo zwartgallig te zijn. “Onze Vik kan soms nogal overdrijven, hé. Voor mij was het geen begrafenis, eerder een feest. Papa kon eindelijk stoppen, hij was er volledig klaar voor, en ik kon echt beginnen. Ik was vooral blij en gelukkig”, concludeert ze.