.
Margriet Hermans
donderdag 16 december 2021

Margriet Hermans: ‘Aangerand op 14e’

Ze kwam op tijd met haar verhaal naar buiten

Margriet Hermans mag dan wel altijd vrolijk en goedlachs overkomen op televisie, achter de vrolijke dame, schuilen ook heel wat geheimen. In ‘James, de musical’ vertelt ze over die keer toen ze 14 jaar was en werd aangerand door één van de paters.

Toen James vroeg aan Margriet of de paters wel te vertrouwen waren van het kerkkoor waar ze zong, antwoordde Margriet zonder nadenken ‘Neen, er was er één bij die in m’n onderbroek zat.’ In Dag Allemaal vertelt Margriet haar verhaal. “Zijn naam was vader Innocentius en wij waren een jaar of veertien toen hij seksueel getinte dingen begon te doen. In het begin bleef het bij wat kietelen en lachten we ermee. Maar dat ging steeds verder, en op den duur zat hij met zijn hand onder mij truitje en dus ook in mijn onderbroek.”

Margriet was jammer genoeg niet de enige waarbij hij dat deed en andere meisjes werden ook slachtoffer van zijn daden. Toen ze met het verhaal naar hun ouders trokken, geloofden die de verhalen meteen. “Ik was zo dankbaar dat ze me geloofden. Ze zijn toen naar de overste gestapt en toen we een week nadien naar het koor gingen, was die pater weg.”