.
Marc Dex
zaterdag 27 mei 2023

Marc Dex: “Ik kon niet meer op mijn benen staan”

Hij raakte in het sukkelstraatje

Begin maart werd Marc Dex 80 jaar. Een fantastisch leeftijd en Marc voelt zich nog altijd goed. Al heeft hij de afgelopen maand serieus gesukkeld met zijn gezondheid.

Marc is al heel wat jaren bezig als zanger en nog steeds heeft hij optredens in zijn agenda staan. Al is dat tegenwoordig nog maar heel sporadisch.

“Ik doe alleen nog de dingen die ik graag doe. Ik ben nog graag bij de mensen, maar ik beperk het optreden opzettelijk. Ik kan niet meer tegen de stress en heb de laatste tijd serieus met mijn gezondheid gesukkeld”, geeft Marc toe in Primo.

Dex kreeg begin december een zware verkoudheid en dat terwijl hij in zijn hele leven bijna nooit ziek was. Hij begon zwaar te hoesten en krijg antibiotica van de dokter. Maar plots kreeg hij ook nog eens rilkoorts.

“Om half 4 ’s nachts kwam het voor de eerste op, die rilkoorts. ‘Kom, we gaan naar de Spoed’, zei ik tegen mijn vrouw. Maar ik kon niet meer op mijn benen staan. Zo trillen deden ze. Ik was écht bang. In het ziekenhuis constateerden ze uiteindelijk dat ik een dubbele longontsteking had.”

Bio van Marc Dex

Meer Over:

Marc Dex