.
News Image

Marc de Bel schrijft het nieuwe Jungleboek

De Steen van Nowan is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Scouts en Gidsen Vlaanderen en jeugdauteur Marc de Bel.

Net zoals het bekende Jungleboek als leidraad fungeert voor de Welpen en Kabouters, is DE STEEN VAN NOWAN ontwikkeld als basissfeer voor de leeftijdstak 6 tot 8-jarige 'Kapoenen' in scouting. DE STEEN VAN NOWAN wil kapoenen en hun leiding inspireren om samen te spelen, en zo stapje na stapje durven het avontuur aan te gaan. Hierop werd ingezet door de nationale pedagogische ploeg voor kapoenen, in Marc de Bel vonden zij de ideale verteller om deze droom werkelijk te maken.

De mama van Frie Bosmuis vindt neefje Nowan een echte kluns, een zwever en een zotskop. Daar trekt Frie zich echter niets van aan, integendeel. Ze vindt haar gekke, onhandige vriendje keitof. Maar de twee komen in de problemen als Nowan een giftige zwam plukt, die in de pap van zijn zusjes terechtkomt. Alleen de bottelbessenthee van overopa Apodemus, die ver weg woont in de ruïne van de oude Steenmolen, kan hen nog redden. Nowan besluit de thee te gaan halen, en samen met zijn reisgezellen begint hij aan een tocht vol gevaren die hen dwingt om hun grootste angsten te overwinnen. Gelukkig krijgt Nowan van oma Kora een steen die hem de nodige kracht en moed zal geven. Zal die hem helpen om zijn zusjes te redden?

Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Marc de Bel

Meer Over:

Marc de Bel