.
Marc De Bel
donderdag 9 mei 2024

Marc de Bel: “De pijntjes neem ik erbij”

Hij speelt nog altijd minivoetbal

Wie aan zijn of haar favoriete jeugdboek denkt, denkt misschien wel aan een boek van Marc de Bel. Hij heeft tientallen knotsgekke en leuke verhalen geschreven die onze kinderjaren hebben gekleurd.

De schrijver is 70 jaar geworden, maar zit nog in de fleur van zijn leven. Hij gaat nog steeds minivoetballen en schrijft nog steeds boeken.

“Het is toch speciaal om 70 te worden. Ik voel dat mijn lichaam ouder wordt. Ik speel elke maandag minivoetbal. Wel, ik moet daar nu toch van bekomen. Sedert anderhalf jaar heb ik last van mijn linkerheup. Mijn ene been is iets korter dan het andere, dat wreekt zich. Ik heb in mijn leven al 61 jaar gevoetbald, mijn heup is aan het verslijten, naar ’t schijnt”, zegt hij in Primo.

Toch zou de schrijver het voetballen niet zomaar willen opgeven. Hij heeft altijd enkele dagen last, maar kijkt er dan weer naar uit om opnieuw te mogen spelen.

“Ik neem de pijntjes erbij. De dinsdag ben ik stijf, de woensdag nog meer, maar op het einde van de week heb ik alweer goesting om te gaan shotten. Ik kan dat niet missen. (lacht) Mie, mijn vrouw, noemt me soms Marc de Bal.”

Bio van Marc de Bel

Meer Over:

Marc de Bel