.
News Image

Boeboeks van Marc De Bel binnenkort op VTM

De Boeboeks komen tot leven in eigen animatiereeks


VTM werkt aan een animatiereeks rond de Boeboeks, de groene aardewezentjes van de bekende jeugdauteur Marc de Bel. Exact 25 jaar na hun eerste verschijning in Het Web van de Suikerspin vinden ze hun weg naar het kleine scherm.

In de tv-serie zullen de Boeboeks letterlijk hun avonturen beleven in het Biezebos. De figuurtjes zullen geanimeerd worden in live action beelden van bossen, beken en recyclageparken. Dit brengt hen dichter bij hun rol als beschermers van de natuur.

De reeks zal geproduceerd worden door het jonge productiehuis Dingie, dat opgericht werd door Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre. Zij leggen zich toe op kwalitatieve producties met een hoog entertainment gehalte. De Boeboeks is hun eerste samenwerking met VTM KIDS. Een uitzenddatum is er nog niet.

De Boeboeks bestaan reeds 25 jaar. Ze verschenen zowel in boek als stripvorm en zijn vaak het gezicht van milieubewuste campagnes. Dit jaar kreeg elk kind in het derde leerjaar het boek ‘De Wraak van Ridder Piepus’, geschonken door Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V).


Download onze app voor iOS of Android

Bio van Marc de Bel

Meer Over:

Marc de Bel