.
News Image

Marc Coucke stunt weer

Waar is Marc Coucke mee bezig?


Marc Coucke scoorde vorig jaar in het gezelschap van Steve Tielens met “Couckenbak” een echte zomerhit. Deze stunt op zich gaat hij niet meer herhalen. Hij gaat in ieder geval niet meer zelf zingen. Wel had de zakenman zijn medewerking verleend om een nieuwe single op te nemen. Marc Coucke heeft niet zelf gezongen, maar wel de voetballers van zijn voetbalclub KV Oostende waar hij voorzitter van is. De spelers zingen, in samenwerking met het Belgian Homeless Team. “Jis doa wi” heet het nummer en de song is opgebouwd uit Oostendse voetbalspreuken met Afro-Caraïbische zomerinvloeden.



Sinds 23 juni is de clip van La Rue & KVO met “Jis doa wi” te bekijken via allerlei kanalen zoals YouTube. Je kunt hem ook downloaden via iTunes. De opbrengsten gaan integraal naar de community-werking en dit ter ondersteuning van muziek & voetbal.



Niet alleen een single kwam op de markt, maar er is ook een stripverhaal uitgekomen van Marc Coucke met als titel “Op zoek naar Ronald Inho”. Een half jaar geleden kwam men bij KVO op het idee om een strip uit te brengen en hun voorzitter was meteen akkoord. Er is een oplage voorzien van 20.000 exemplaren. Fictie en realiteit zijn met elkaar verweven en het gaat over de club en hun voorzitter. Deze strip is gemaakt in de Kiekeboe-stijl met heel wat medewerkers zoals Mediageuzen. Tekenaar Steve Van Bael heeft nog voor Kiekeboe gewerkt. De verkoop van dit stripverhaal zal in eerste instantie plaatsvinden op de fandag van KV Oostende die plaatsvindt op 10 juli aan de Zeedijk van Oostende en hij zal € 9,95 kosten. Marc Coucke heeft beloofd om hem daar zelf te signeren, zoals op de boekenbeurs. Later zal dit stripverhaal over heel Vlaanderen verspreid worden.