.
News Image

Make Belgium Great Again lanceert zaterdag grote Pleegdag

Frances Lefebure heeft de smaak te pakken.


Na de Grote Blind Gedropt vrijwilligersdag organiseert Frances Lefebure nu ook een pleegdag in elke Vlaamse provincie. Op deze pleegdag kunnen geïnteresseerden zich ten volle informeren over pleegzorg, maar ook hun eerste stap zetten als mogelijke toekomstige pleegouder.De pleegdag wordt georganiseerd in samenwerking met Pleegzorg Vlaanderen en gaat door op zaterdag 23/11 in Genk (Sociaal Huis Porta Vida), Torhout (Sint-Rembertscollege), Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Stadscampus), Gent (Hogeschool Gent, Campus Schoonmeersen) en Leuven (Jeugdcentrum Vleugel F). De aanwezigen krijgen een uitgebreide introductie en op elke locatie worden tal van infosessies en activiteiten georganiseerd. Ook kinderen zijn welkom en zullen zich niet vervelen.

Meer info en inschrijven via pleegdag.be .Zaterdag werden zes bekende gezichten blind gedropt in een van de vele vrijwilligersorganisaties die nog vrijwilligers zoeken om hun werking te kunnen voortzetten.

• Frances Lefebure stapte op de trein bij Stoomtrein Maldegem Eeklo, een erfgoedorganisatie die het historisch, cultureel trein-erfgoed in ere wil houden.

Belle Perez ging aan de slag met Lovely therapy horses en trok geblinddoekt naar een rusthuis om de bewoners te laten kennismaken met mobiele therapie met paarden.

• Sieg De Doncker werd aan het werk gezet bij vzw Maakbar, een organisatie die focust op de hersteleconomie. Sieg stak de handen uit de mouwen om kapotte toestellen te herstellen.

• Maarten en Dorothee van Qmusic gingen voor organisatie ‘Vier het leven’ enkele ouderen thuis oppikken en vergezelden hen op culturele uitstap.

• Dina Tersago tot slot, zette zich in voor Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor kinderen met Brandwonden. Zij ging met een aantal jongeren op uitstap naar de Zoo in Antwerpen


Download onze app voor iOS of Android