.
Maike Boerdam
dinsdag 11 oktober 2022

Maike Boerdam over veroordeelde collega: “Dat kwam als een complete verrassing”

​​​​​​​Ze waren drie jaar collega's

We hebben ze hier in Vlaanderen een tijdje moeten missen, maar Maike Boerdam staat binnenkort ook in ons land weer wat meer op de planken. Tientallen jaren geleden was ze erg populair als Betsy uit ‘Big en Betsy’, maar ze is ook een fantastische musicalactrice.

In ‘Big en Betsy’ speelde Maike samen met Jan Van Hecke, die veroordeeld is voor grensoverschrijdend gedrag bij kinderen. En dat had Boerdam niet meteen zien aankomen.

Voor Maike kwam het allemaal als een complete verrassing. “Ik heb nooit iets aan hem gemerkt. Hij vertelde weliswaar weinig over z’n privéleven, maar dat hoeft ook niet, hé. Hij was altijd vriendelijk. We hebben samen veel gelachen… ik was dus echt stomverbaasd”, reageert ze in Dag Allemaal.

Na 3 jaar lang samen op de set te staan, verwaterde het contact tussen de twee een beetje. Maike verhuisde naar Duitsland en het was pas jaren later dat ze terug in contact kwam met Peter Thysen, die toen Big speelde.

Over zijn veroordeling wil Boerdam niet veel kwijt. “Hij had iets met een veertienjarige. Da’s de leeftijd van mijn zoon, hé. Ik kan en wil me niet voorstellen dat….”

Bio van Maike Boerdam, Jan Van Hecke en Big & Betsy