.
Magali en Francesco Planckaert
zaterdag 9 maart 2024

Magali Van Houtte: “Hij wil zich echt kunnen bewijzen”

Hij gaat ervoor

Niet iedere ouder zou zijn zoon of dochter graag enkele dagen alleen achter laten thuis, maar bij Magali Van Houtte en Francesco Planckaert lukt het soms niet anders. Hun zoon Devon is tijdens de schoolvakanties vaak alleen thuis wanneer de rest van het gezin in Frankrijk zit.

Devon werkt deeltijds, maar volgt ook deeltijds onderwijs. Daarom kan hij niet zomaar mee naar Frankrijk als zijn broer en zus vakantie hebben. Bovendien droomt hij ook nog altijd van een wielercarrière.

“Hij zit samen met zijn neef Mageno (de zoon van Stephanie Planckaert, red.) in een ploeg bij de junioren. Hij wil zich dit jaar echt bewijzen. In het verleden had hij pech met knieblessures en moest hij geopereerd worden. De revalidatie duurde langer dan gepland en toen hij eindelijk klaar was voor zijn terugkeer, kwam hij ten val tijdens een stage met de ploeg. De wonde aan zijn arm genas traag, waardoor zijn spieren verkrampten tijdens het koersen”, legt Magali uit in Story.

Natuurlijk gelooft elke mama in de kansen van haar zoon en dat is bij Magali niet anders. Zij vindt dat haar zoon goed bezig is.

“Ik kijk wel telkens met een klein hartje naar de koers. Er kan altijd iets misgaan, hé. Maar hij doet het graag en wil er echt voor gaan, dus natuurlijk steun ik hem.”

Bio van Francesco Planckaert en Devon Planckaert