You are here

Maandagavond in Vandaag met Danira Boukhriss

23/09/2019 17:22-

Wie komt er vandaag langs bij Danira?

De gasten in Vandaag op maandag 23 september

Moeten studenten minder drinken?
Zuipende studenten die lallend door Leuven waggelen, het is een beeld dat elk jaar eind september terugkeert. De fakbars schenken bier én sterke drank aan scherpe prijzen, ondanks de oproep van de stad én de universiteit om het wat rustiger aan te doen. Studenten Jordi van Hyfte en Ella D’Hoe staan allebei achter de toog bij een fakbar. Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt voor de gevaren van overmatig alcoholgebruik.

Nora en Arno Monsecour
De film 'Girl' van Lukas Dhont deed het enorm goed dit jaar en dat komt voor een groot stuk omdat het gebaseerd is op het waar gebeurde verhaal van Nora Monsecour. Nora werd geboren werd als de jongen Aaron maar op haar achttiende veranderde ze definitief in Nora. Ze schreef haar levensverhaal neer in een boek dat deze zomer verscheen: 'De Weg naar mezelf'. Nora heeft een tweelingbroer Arno Monsecour, voetballer bij Sporting Lokeren. Hij wist al heel vroeg dat zijn Nora eigenlijk een meisje was, hij beschouwde haar toen ze nog jonge kinderen waren al als zijn zusje. Broer en zus zijn onze gasten.

Nieuwe campagne met Tourist LeMC
11.11.11 lanceert een nieuwe campagne: 'Changemakers', dat zijn letterlijk mensen of organisaties die de wereld veranderen. Ze vechten tegen ongelijkheid, onrecht, klimaatverandering,... 11.11.11 neemt het voor hen op omdat de vrijheid van meningsuiting op veel plaatsen onderdrukt wordt. Het gezicht van de campagne is Johannes Faes aka Tourist le MC. Hij trok naar Radio Maendeleo in Congo, één van de projecten die 11.11.11 steunt met 'Changemakers, en schreef voor de gelegenheid een nieuw nummer: Ubuntu. 11.11.11-directrice Els Hertogen schuift mee aan.

Vliegende reporter Sander Gillis trok naar de vrouwelijke winnaar van het Belgisch kampioenschap motorcrossen voor mannen.

Presentatie: Danira Boukhriss Terkessidis
Eindredactie: Frederik Descamps

Meer nieuws over:

Danira Boukhriss, Vandaag

Gerelateerde bio's: