.
Van Canzonissima tot Eurosong
woensdag 8 februari 2023

Maakt Gustaph nu al geen kans meer om Eurosong te winnen?

Zijn kansen worden niet hoog ingeschat

In België zijn we ontzettend enthousiast over onze Eurosongkandidaat voor dit jaar. Gustaph werd gekozen door het publiek en de jury en zal met ‘Because Of You’ ongetwijfeld schitteren in Liverpool tussen de vele andere kandidaten.

Maar er komt nu al heel wat kritiek op zijn nummer en deelname en voorlopig doet hij het niet echt goed bij de internationale bookmakers.

“België is al z’n kansen kwijt om zich te kwalificeren voor de finale’ en ‘Echt jammer. België is al quasi zeker van een uitschakeling”, citeert Tv Familie enkele uitspraken die online zijn verschenen.

Maar gelukkig zijn er ook fans van Gustaph die hem en het nummer de hemel inprijzen. “Wow, Gustaph krijgt van ons nu al twaalf punten’, schrijft een Britse Songfestival-fan. Een Australische fan schrijft dan weer: ‘Waarom al die kritiek? Wij zijn helemaal weg van Gustaph. Hoedje af!”

Gustaph beseft dat het allemaal niet zo makkelijk zal gaan en dat alles goed moet zijn tegen het moment dat hij het podium op moet. “We zullen het met onze act moeten waarmaken. Er zijn veel verhalen van Songfestival-acts die in het begin bij de bookmakers niet hoog staan, maar dan plots stijgen in de lijst. Veel mensen zeggen dat ‘Because Of You’ een positief nummer is en dat ze er blij van worden. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om goed te scoren voor ons land.”