.
Lutgart Simoens
zondag 9 februari 2020

Lutgart Simoens: “ik wil doodgaan”

Beklijvende getuigenis van Lutgart Simoens…


Radiolegende Lutgart Simoens is ondertussen 91 jaar. “Ik vind mezelf oud en versleten,” klinkt het bij de warmste radiostem van Vlaanderen. Ze kan slechts één advies meegeven aan haar medemens: “Oud worden: niet doen.” Simoens vertelt openhartig dat ze een doodswens koestert…

Lutgart Simoens luistert nog steeds graag op haar kamer naar klassieke muziek. “Dat herinnert me aan mijn job,” aldus de radiolegende in Humo. Maar het maakt het leven niet de moeite waard, klinkt het nuchter. “Ik neem afstand van alles en iedereen, ook van mijn kinderen, mijn kleinkinderen, mijn achterkleinkinderen. Ik weet dat ook zij groot zullen worden, hun plan zullen trekken en hun weg vinden in het leven.”

Lutgart Simoens leeft echt met een doodswens. “Ik wil doodgaan. Toen ik naar hier kwam, wilde ik al sterven. Er was niets meer van mijn oude leven dat me nog boeide,” aldus Lutgart Simoens in het weekblad. “Ik kom niet meer in de eetzaal. Het drukt me permanent met mijn neus op het feit dat we hier in de wachtkamer van de dood zitten.”

Bio van Lutgart Simoens

Meer Over:

Lutgart Simoens