.
News Image

Cath Luyten na onverwacht overlijden: ”Het gaat je goed daarboven”

Dit is triest.


Een afscheid in mineur, dat werd het afscheid van Lutgart Simoens. De gewezen Radio 2-presentatrice verdiende een afscheid met een paar duizend aanwezigen, maar corona besliste daar anders over. Lutgart Simoens heeft daar afscheid goed geregisseerd. Ze had de afgelopen maanden tal van gesprekken over hoe één en ander moest verlopen en liet zelfs nog wat mensen van de media toe. Nochtans had zij in het verleden meermaals laten verstaan dat een interview het allerlaatste was. Niet alleen Guy De Pré mocht haar uitgebreid spreken, een tijdje geleden mocht ook Cath Luyten bij haar langs voor de opnames van ‘Buurman, wat doet u nu?’. Die aflevering moet trouwens nog uitgezonden worden.

Op Instagram nam Cath Luyten emotioneel afscheid van Lutgart Simoens. “De engelenstem die alle harten in Vlaanderen veroverde, met haar warme aanpak, luisterend oor, oppeppende woorden, gevatte mening en vaak humoristische kijk is niet meer…” schrijft Cath Luyten. “Je had ons nochtans nog zoveel te vertellen toen we je onlangs bezochten voor een portret voor ‘Buurman, wat doet u nu?’. Je was boos op Corona en de mensonterende isolatie die je daardoor ervaarde, en toch bleven je oogjes fonkelen”, gaat Cath Luyten verder.

“Het gaat je goed daarboven, Lutgart. Buurt jij nu maar lekker zonder mondmasker en dicht bijeen met al die mensen die je hebt moeten missen”, besluit een aangeslagen Cath Luyten op Instagram.

Bio van Cath Luyten en Lutgart Simoens