.
Lutgart Simoens
dinsdag 15 januari 2019

Lutgart Simoens: “euthanasiepapieren liggen klaar”

Radiolegende trekt zich terug uit openbare leven.


Lutgart Simoens sluit vandaag, 15 januari, haar Facebook-account en met deze symbolische daad zal de 90-jarige radiolegende zich eveneens terugtrekken uit het openbare leven. Het is genoeg geweest, vertelt ze in Dag Allemaal. Vanaf nu wil ze enkel nog genieten van de rust.

Lutgart Simoens geeft toe dat ze nog geniet van het leven, maar niet meer uitbundig. Daarvoor heeft ze de laatste tijd te veel meegemaakt. Zo verloor ze vorig jaar kort na elkaar haar twee oudste kinderen. “Het is tegennatuurlijk dat de ouders hun kinderen overleven. Maar een mens die zo oud wordt als ik, maakt dergelijke tragedies mee,” klinkt het bij de mooiste radiostem van Vlaanderen.

Lutgart Simoens geniet ervan te zien hoe haar kleinkinderen opgroeien en gelukkig zijn. Voor zichzelf heeft ze geen grote wensen meer. Alleen zou ze graag rustig sterven: “zonder zorgen, zonder pijn, en in gemoedsrust”. Daarom heeft de Vragen Staat Vrij-presentatrice ook haar euthanasiepapieren al klaar liggen. “Dat is voor mij nog niet aan de orde, maar wanneer het nodig is, wens ik dat het kan gebeuren zonder veel gedoe of tralala.”

Bio van Lutgart Simoens

Meer Over:

Lutgart Simoens