.
News Image

Luka Bloom viert bijzonder jubileum in De Roma

Ierse singer-songwriter komt naar Antwerpen.


Voor de vijfde keer verwelkomt De Roma de Ierse singer-songwriter Luka Bloom. Maar dit keer wordt bijzonder, want Luka Bloom viert zijn dertigjarig jubileum.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem steekt Luka Bloom elk publiek in zijn achterzak. De Ierse singer-songwriter intrigeert met een bijzonder gitaargeluid, want soms klinkt het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat. De songkeuze blijft altijd interessant, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.



Luka Bloom, de artiestennaam van Barry Moore, is bovendien een graag geziene gast op de Belgische en Nederlandse podia én festivals en heeft in de Lage Landen een bijzonder trouw publiek opgebouwd. Op het podium van De Roma stond hij maar liefst vijf keer, de laatste twee keer voor een volle zaal. In 2017 bracht hij zijn laatste album 'Refuge' uit. Anno 2019 heeft de Ierse muzikant echter een mooie reden om terug te keren naar Borgerhout: 30 jaar geleden bracht zijn doorbraakplaat 'Riverside' (met o.a. het prachtige folknummer 'You Couldn't Have Come At A Better Time') hem voor de eerste keer naar België. Een jubileum dat hij graag wil delen met het publiek van De Roma. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 februari om 14 via deroma.be.


Bio van Luka Bloom

Meer Over:

Luka Bloom