.
Luk Wyns
dinsdag 20 juni 2023

Luk Wyns rouwt om moeder: "Ze is gestorven"

"Het is snel gegaan"

Luk Wyns staat deze week in het weekblad Humo. Aanleiding is de nieuwe reeks Knocke Off die op VRT MAX te zien is. Het interview had eigenlijk eerder al plaatsgevonden, maar het overlijden van de moeder van Luk Wyns stak daar een stokje voor.

"Weet je, het heeft me oprecht verbaasd hoe hard haar dood me heeft geraakt, en nog altijd raakt. Je denkt: ik ben inmiddels oud genoeg, en ik heb alles wel zo'n beetje onder controle in het leven. Nee, dus", reageert de creatieve duizendpoot. Wyns, zelf al 64, heeft ondervonden hoe hard het leven kan zijn. Zijn vader heeft Parkinson, zijn 83-jarige moeder was mantelzorger van hem en zij is nu dus weggevallen. De dood van zijn moeder hakt er bij Luk Wyns natuurlijk keihard is. Naar eigen zeggen kampt hij met stress en heeft hij een hoge bloeddruk.

De moeder van Luk Wyns was ziek, misschien al langer dan zij zelf dacht. "Nog geen drie maanden geleden hoestte ze een spatje bloed op. Ze meldde het aan de dokter, en een week later wist ze dat ze longkanker had. Op de eerste röntgenfoto was een vlekje ter grootte van een 2 euro-stuk te zien, en de dokter zei: 'We gaan dit met tweeëntwintig zeer korte bestralinkjes aanpakken. Over enkele weken bent u normaal gezien weer helemaal de oude.' Maar de week daarna bleken haar longen helemaal aangetast te zijn. Een week later zat de kanker ook in de hersenen, en weer een week later in haar hele lijf. Op dat moment besefte mijn moeder: het is hier afgelopen", lezen we in Humo.

Héél veel sterkte, Luk.

Bio van Luk Wyns

Meer Over:

Luk Wyns