.
News Image

Ludo Porrez nieuwe directeur bij De Tv-Makers

Henk Vermeulen als creatief en commercieel directeur aan de slag.


Ludo Porrez (50) is de nieuwe 'algemeen directeur' bij productiehuis De TV-Makers. Porrez volgt Henk Vermeulen op die bij het bedrijf werkzaam blijft als 'creatief & commercieel directeur'. Porrez is al sinds 2006 de partner van Vermeulen en zal voortaan instaan voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Samen met deze stoelwissel werden ook de handelsactiviteiten van LIVE Entertainment overgenomen door De TV-Makers NV.

Vermeulen: “Creativiteit gecombineerd met ondernemerschap zullen meer dan ooit doorslaggevend zijn voor de toekomst van elk media en entertainment bedrijf. Ik wil me hier voortaan 100% op kunnen focussen. De aanstelling van Ludo als algemeen directeur is bovendien een logische volgende stap in de carrière van deze zeer ervaren professional. Ludo heeft in het verleden meermaals bewezen dat hij op een erg succesvolle en efficiënte manier producties kan leiden, voortaan kan hij dat talent ook inzetten in de dagelijkse leiding van het bedrijf. De TV-Makers neemt gelijktijdig ook de activiteiten over van LIVE Entertainment, op die manier krijgt ons TV-productiehuis een sterke entertainment-tak met ondermeer het sterke merk Marktrock en het succesvolle management- en boekingskantoor van onder meer Stan Van Samang en Bart Kaëll. Voortaan werken we dus vanuit één sterk en efficiënt georganiseerd bedrijf met Ludo als nieuwe algemeen directeur.

Porrez: “Het zijn boeiende tijden in onze sector. Iedereen is op zoek naar de juiste formule om ‘proven’ te zijn voor wat allemaal op ons afkomt. Wij oriënteren ons meer dan ooit als een content huis voor sterke entertainment merken op TV en daarbuiten. Ik kijk er dan ook naar uit om de fakkel van Henk over te nemen. Het is onder meer mijn opdracht om het bedrijf zo efficiënt mogelijk te organiseren zodat er maximaal middelen ter beschikking zullen zijn om te investeren in nieuwe concepten en jonge talentvolle artiesten. We geloven dat dit de beste manier is om het bedrijf verder te laten groeien. Ik ben dan ook zeer verheugd met de beslissing van Henk om als ‘creatief en commercieel directeur’ maximaal in te zetten op creatie en het aantrekken van nieuwe business opportuniteiten.

Wat doet het bedrijf momenteel allemaal?

* Achter de schermen wordt er hard getimmerd aan de carrière van verschillende Vlaamse artiesten. Zo scoort Stan Van Samang momenteel in de hoogste regionen van de charts en speelt de zanger straks in 4 uitverkochte Lotto Arena’s. Voorts wordt er ondermeer exclusief samen gewerkt met Bart Kaëll, Maartje Van Neygen, Udo, Garry Hagger...

* Voor één (VRT) produceert het productiehuis deze zomer de nieuwe zondagavond 'Pop Up Live’, een nieuwe muziekshow met Peter Van de Veire.

* Sinds 2008 is het bedrijf organisator van Marktrock Leuven. Drie jaar geleden kwam er ook een editie van het stadsfestival in Bilzen.

* In het buitenland lopen er momenteel versies van succesvolle TV-formats als ‘Vroeger of later’ en ‘De Generatieshow’.

Bio van Henk Vermeulen

Meer Over:

Henk Vermeulen