.
News Image

Universal Music Belgium en Live Entertainment bundelen krachten

Strategisch samenwerkingsverband tussen twee grote partners.


Afgelopen week hebben Universal Music België en LIVE Entertainment hun strategische samenwerking aangekondigd. In praktijk wil dit zeggen dat beide bedrijven hun werkkrachten, talenten en organisaties zullen bundelen ten einde de carrières van hun artiesten in positieve zin te laten groeien, synergiën te creëren, opportuniteiten te scheppen, live producties en events op te zetten, nieuwe artiesten aan te trekken, brand partnerships aan te gaan en alle andere zaken die in het belang van onze artiesten kunnen gerealiseerd worden.



Het eerste wapenfeit van deze samenwerking werd vorige week vrijdag in de vorm van de nieuwe single van Stan Van Samang gelanceerd. “Candy” is de eerste single uit het nieuwe album van de succesvolle zanger-acteur die in het najaar zal verschijnen.



“Danzij deze samenwerking krijgen wij toegang tot een heleboel ervaring en expertise op vlakken die perfect aansluiten bij de onze. Hiermee zullen we in staat zijn om een extra toegevoegde waarde aan onze artiesten te bieden, zodat we hun releases nog beter kunnen promoten en ondersteunen. Want dat is en blijft onze allerbelangrijkste doelstelling : onze artiesten zo goed mogelijk begeleiden in hun muzikaal parcours.” aldus Patrick Guns, General Manager Universal Music België.



Henk Vermeulen, commercieel en creatief directeur van LIVE Entertainment: In december vieren we ons 10-jarig bestaan bij LIVE Entertainment, het werd dus stilaan tijd om aan schaalvergroting te denken. We hebben ervoor gekozen om de krachten te bundelen met Universal Music België. Dat we voortaan mogen samenwerken als lokale speler met de grootste platenfima van het land -en de wereld- is niet alleen uitermate spannend, maar bovendien ook een hele eer. Dit voelt toch ook aan als een waardering voor onze aanpak en expertise. De eerste meetings hebben we er al opzitten en dit voelt erg goed. U hoort nog van ons!”



Toeval of niet: de kantoren van Universal Music België en die van Live Entertainment liggen naast elkaar.


Bio van Henk Vermeulen en Stan Van Samang