.
Lucas Van den Eynde
dinsdag 6 december 2022

Lucas Van den Eynde wordt Scrooge in Vlaamse versie van ‘A Christmas Carol’

Lucas Van den Eynde wordt Ebenezer Scrooge!

In het najaar van 2023 pakt Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt uit met een volledig nieuwe, Vlaamse musical gebaseerd op ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het wordt een voorstelling zoals het publiek ondertussen gewend is van de producent: hedendaags, met respect voor het oorspronkelijke verhaal, de nodige humor en een vleugje romantiek. Stany Crets schrijft een nieuw script en regisseert, er komt nieuwe muziek en een volledig nieuw set design. De cast, een combinatie van jong talent en gevestigde waarden, zal integraal van Vlaamse makelij zijn.

Dit legendarische kerstverhaal vraagt natuurlijk om een hoofdrolspeler van uitzonderlijke klasse. Deep Bridge is dan ook verheugd te mogen aankondigen dat Lucas Van den Eynde in de huid van de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge zal kruipen. Na gelauwerde hoofdrollen in gevierde televisieseries (‘In De Gloria’, ‘Het Eiland’, ‘Van Vlees en Bloed’, ‘De Ronde’,…) en musicals ‘Daens’ (2008) en ‘Fiddler on the Roof’ (2011), opnieuw een iconisch personage dat Van den Eynde gestalte mag geven.

Lucas Van den Eynde: “Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.”

Koen Hendrickx, Deep Bridge: “Deep Bridge maakt met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten.”

De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.
‘A Christmas Carol’, vanaf 16 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen (try-outs), Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info via Deepbridge.be .

Geniet nog tot en met 6 januari 2023 van 15% lanceringskorting op tickets voor 'A Christmas Carol' !!

Bio van Lucas Van den Eynde

Meer Over:

Lucas Van den Eynde