.
Lucas Van den Eynde in Glad Ijs
zaterdag 2 december 2023

Lucas Van den Eynde: “Dat was dé gebeurtenis van het jaar”

Het werd dan heel gezellig

Wie binnenkort naar ‘A Christmas Carol’ gaat kijken zal acteur Lucas Van den Eynde zien schitteren in de rol van Scrooge. Bovendien maakt de musical verschillende statements door sociaal onrecht, kinderarbeid, armoede en ziektes aan te kaarten.

“Dickens maakte echt een statement. Ik heb ergens gelezen dat de eerste oplage van 'A Christmas Carol' op amper drie dagen was uitverkocht. Om maar te zeggen dat het verhaal binnenkwam. Ook in de musical willen we de mensen zeker iets meegeven. Het stuk heeft alles om te slagen, zonder te vervallen in alleen maar toeters en bellen. We zetten de toeschouwer zeker aan het denken”, zegt Lucas in Primo.

De musical is ook een mooi en warm kerstverhaal. Het past perfect bij de tijd van het jaar. Kerst was vroeger heel belangrijk binnen het gezin van de familie Van den Eynde.

“Vroeger, toen mijn ouders nog leefden, was Kerstmis dé gebeurtenis van het jaar. Mijn ouders hadden een slagerij en ze maakten op kerst een waar feestmaal klaar. Wij vierden kerstdag, want op kerstavond moesten mijn ouders keihard werken.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Lucas Van den Eynde

Meer Over:

Lucas Van den Eynde