.
Luc Haekens
zondag 23 oktober 2022

Luc Haekens: “Dat ging helemaal niet zo snel voor ons”

Zijn dochter ging op Erasmus

Geen enkele vader of moeder ziet zijn of haar dochter graag op Erasmus vertrekken. Ook Luc Haekens niet. Maar daar had hij snel een oplossing voor gevonden. Hij volgde zijn dochter gewoon richting Schotland om er een programma van te maken.

“Ik zag haar toch met een bang hartje vertrekken”, geeft Luc toe in Dag Allemaal. “Ineens verlies je alle controle over je kind. M’n grootste bezorgdheid was niet hoe gevaarlijk die trip zou zijn, maar dat ze zich eenzaam zou voelen. Mijn vrouw had het er nog moeilijker mee dan ik. Ik heb haar een paar keer moeten geruststellen.”

5 maanden weg uit het ouderlijke nest, niet veel studenten zouden het zien zitten, maar voor Justine zijn die 5 maanden voorbij gevlogen.

“Het kost heel wat tijd om uit te zoeken hoe alles precies werkt, en voor je het weet, is het tijd voor de blok en de examens”, zegt Justine.

Papa Luc denkt daar dan toch weer iets anders over dan zijn dochter. “Die periode is voor ons helemaal niet zo snel gegaan. Als ouder denk je toch vooral: ‘Zeg amai, is die nu nog niet terug?”

Bio van Luc Haekens

Meer Over:

Luc Haekens