.
Luc Caals
donderdag 9 februari 2023

Luc Caals: “Hij was jaloers op mij”

Nooit kreeg hij een compliment

Luc Caals is vorig jaar 70 geworden en stond 50 jaar op de planken. Die carrière werd onlangs beloond met een mooie cultuurprijs. Voor Luc de eerste prijs sinds zijn jarenlange carrière.

Luc is een manusje van alles en kan niet alleen goed zingen, maar hij is ook een geweldig acteur en komiek. Hij ontwikkelde zijn talent in het begin vooral op familiefeesten en voelde zich geroepen om elke keer een showke te geven voor zijn aanwezige familie.

Maar niet iedereen was fan van Luc. Vooral zijn vader niet. Hij vond dat Luc er maar mee moest ophouden. Zelfs toen Luc een hele zaal aan het lachen kreeg vele jaren later, gaf zijn vader nog niet toe dat zijn zoon best grappig was.

Achteraf zei z’n vader: ‘Ge moet niet denken dat hij plezant zij’. En dat kwam stevig binnen bij Luc. “Dat was keihard. Dan had hij beter in mijn gezicht kunnen slaan. Dat zou minder pijn hebben gedaan dan die kleinerende opmerking. Mijn pa was jaloers op mij.”

Een vader die jaloers is op zijn zoon, je komt het niet zo vaak tegen. Vader Caals was vroeger muzikant, maar heeft er nooit zijn beroep van kunnen maken en dat deed pijn. “Toen ik notenleer ging volgen, was hij al jaloers op mij. Maar ik weet dat ons ma fier op mij zou geweest zijn.”

Bio van Luc Caals

Meer Over:

Luc Caals