.
Luc Caals
zondag 22 januari 2023

Luc Caals: “Eindelijk krijg ik erkenning”

Hij heeft er 50 jaar op moeten wachten

Al 50 jaar staat Luc Caals op de planken. 50 jaar dat we kunnen genieten van zijn prachtige stem en heerlijke humor. Maar toch leek het wel alsof Luc niet de erkenning kreeg die hij al die tijd verdiende. Tot vorig jaar… toen ontving hij de tweejaarlijkse cultuurprijs, overhandigd door de voorzitter vna de Cultuurraad van Schoten.

“Ik ben er echt blij mee. Maar bijna was het in stukken vaneen… na de prijsuitreiking zei mijn zoon: ‘Papa, ik zal het al naar huis brengen.’ Ik antwoordde nog: ‘Pas op, hé. Want ’s avonds is’t hier donker op straat. Maar Ilja sloeg zijn enkel om met dat loodzware dingen in zijn handen. Gelukkig heeft hij het net niet laten vallen. Het scheelde niet veel. Het staat hier nu mooi te schitteren in mijn living”, lacht Luc vol trots in Promo.

Heel wat mensen vonden dat het eindelijk tijd werd dat Luc een prijs in ontvangst mocht nemen. Hij kreeg veel reacties als ‘Ge verdient dat!’ en ‘Ge had die al lang moeten hebben!’

“Eindelijk krijg ik mijn erkenning. Daar ben ik fier op. Het is mijn eerste prijs. Ongelooflijk. Het was even slikken toen ik het nieuws te horen kreeg. Met het ouder worden ben ik emotioneler geworden.”

Luc heeft dan ook een traantje weggepint en ook op de prijsuitreiking was hij ontroerd. “Dat doet toch iets. Na vijftig jaar carrière. In de krant schreef Jan Auman: ‘Caals doet de mensen lachen en hun zorgen vergeten en dat is ook cultuur.’ Dat vond ik juist verwoord. Dat deed me veem plezier.”

Bio van Luc Caals

Meer Over:

Luc Caals