.
News Image

Luc Appermont: “nooit negatieve opmerkingen gehad over mijn geaardheid”

Hij staat versteld van de homohaat

Gelukkig is het in België al heel wat beter gesteld dan in andere landen omtrent homoseksualiteit. Toch worden nog steeds heel wat jongens en meisjes uitgescholden vanwege hun geaardheid. Luc Appermont staat daar van versteld, zelf heeft de presentator daar nooit last van gehad: “Het kan toch niet zijn dat sommige holebi’s nu nog steeds dat probleem in België ervaren”, vertelt hij in Primo.

“In de jaren 70 was het nog ondenkbaar dat twee mannen elkaar graag zouden zien. Toen hield ik het zelf niet voor mogelijk dat ik ooit met een man zou trouwen”, vertelt Luc. Gelukkig kan dat nu wel maar het is nog zeker geen ideale situatie.

“Persoonlijk vind ik dat mensen die naar België komen zich moeten aanpassen aan onze waarden. Dat doen Belgen ook als ze naar het buitenland gaan. Ze moeten onze cultuur tot zich laten komen en hoeven daarvoor zeker niet afstand te doen van hun eigen overtuiging. Als je naar hier komt moet je homoseksualiteit respecteren”, besluit Luc.

“Als ik in Israël ben ga ik bijvoorbeeld ook geen varkenskotelet bestellen”, geeft de presentator als voorbeeld in Primo.

De staat keurt het homohuwelijk al lang goed, dus is Luc nog volop aan het wachten totdat de Kerk daarin volgt.

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont