.
Luc Appermont
donderdag 7 juli 2022

Luc Appermont laat zijn licht schijnen over het recht op kinderen

Hij trapt een heilig huisje in

Volgens Luc Appermont zou niet iedereen zomaar het recht mogen hebben op kinderen. Kinderen verdienen volgens Luc altijd een goeie thuis. “Ikzelf heb mijn ouders altijd geëerd”, vertelt hij in Primo. Maar hij vindt dat dat enkel moet als het verdiend is.

Eén van de dingen die Luc het meest stoort is het recht op kinderen: “Als je al twee keer hebt bewezen dat je ongeschikt bent voor ouderschap, dan zou je toch geen recht mogen hebben om nog een derde kind te maken.”

Politici zoals Connor Rousseau hebben dit probleem al eerder bespreekbaar proberen maken en ik ben daar zeker voorstander van. Het vijfde gebod zegt ons ‘Eer uw vader en uw moeder’, maar volgens Luc klopt dat niet helemaal. “Ouders moeten niet automatisch heilig verklaard worden door hun kinderen”, klinkt het bij Luc.

“Respect moet van beide kanten komen. Ouders moeten het respect van hun kinderen verdienen”, gaat de presentator verder.

“Ik ben jarenlang monitor geweest in een centrum waar kinderen door het gerecht werden geplaatst. Op een dag kregen vier broertjes van rond de tien jaar bezoek van hun vader die bijna negentig jaar werd”, vertelt hij in Primo. Volgens Luc zijn dat dingen die niet kunnen.