.
Luc Appermont
dinsdag 5 juli 2022

Luc Appermont: “Ik werd heel katholiek opgevoed”

Maar zijn geloof in God veranderde doorheen de jaren

Luc Appermont is niet meer diezelfde gelovige jongen als vroeger en is door de jaren heen veel veranderd. Dat lezen we in Primo. “Ik zie God eerder als soort van energie waar wij allemaal deel van uitmaken. Ja, ik bid maar ik noem het liever mediteren”, vertelt hij.

“Mijn moeder is er niet meer, maar ze zou niet graag horen wat ik nu allemaal zeg”, gaat hij verder. Mijn moeder was fanatiek gelovig. Ik deed altijd de boodschappen voor de buren. Op een dag mocht dat niet meer. Er moet ergens een conflict geweest zijn. Toen ik mijn moeder vertelde dat je volgens de Bijbel altijd moest vergeven, werd ze enorm kwaad”, vertelt Luc.

“Toen is mijn geloof beginnen wankelen”, gaat hij verder. Nu ziet Luc samen met zijn man Bart vooral veel heil in het boeddhisme. “Voor mij bestaat het goddelijke, tot wanneer de mens er zich mee gaat moeien”, zegt Luc.

“Als kind kreeg ik voor Sinterklaas alle attributen om priestertje te spelen”, gaat de presentator verder in Primo.

Luc is misschien niet meer zo gelovig als vroeger, toch hecht hij veel belang aan alle waarden die een mens zou moeten waarborgen. Hij bidt uit dankbaarheid voor alle mooie dingen en niet om zaken gedaan te krijgen zoals de meeste mensen.

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont